09.10.2024.

18:30

Foto: Shuterstock

Magazin

Oblakoder za Ginisa! Džinovski gigant se gradi u Dubaiju - zgrada od koje boli glava samo na pogled

Iako se Burdž Kalifa u Dubaiju smatra najvišom zgradom na svetu, ona kombinuje prostore različitih namena, pa titulu najvišeg stambenog nebodera trenutno drži Central park tauer u Njujorku, koji se izdiže na 472 metra visine. Tajger skaj tauer trebalo bi da bude još impresivnija građevina - imaće 122 sprata i izdizaće se na 532 metra.

Predstavljaće vrhunac luksuza i sofisticiranosti, kažu investitori, koji su uložili milijardu dolara u taj megalomanski projekat.

Informer

 

Neboder bi trebalo da ima najviši beskonačni bazen koji će se izdizati na 447 metara visine, kao i kišnu šumu, koja će biti izgrađena unutar toga stambenog diva. Kišna šuma biće dom i za najviši voz smrti, s kojeg će se pružati nesvakidašnji pogled na zelenilo - među oblacima. Pri samom vrhu nebodera trebalo bi da se nađe i najviši penthaus na svetu.

Iako će na samom vrhu biti smešten i restoran, on je daleko od titule najvišeg na svetu. Nju još uvek drži Hevenli jin u Šangaju, koji se nalazi na 556 metara visine.
Tajger skaj tauer nalaziće se u središtu poslovne četvrti Biznis bej u Dubaiju, a trebalo bi da bude završen krajem 2029. godine.