Autor: Informer.rs

12.10.2024.

16:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Proglašen je grad godine! Evropsku metropolu turisti obožavaju, a evo šta ih najviše privlači (FOTO)

Berlin je dobio priznanje za najveću kulturnu i kulinarsku raznolikost među gradovima širom Evrope.

Informer

Berlin

Hrana je razlog za putovanja

Burkhard Kieker, izvršni direktor visitBerlin je rekao:

- Vodeći svetski časopis o gastronomskim putovanjima "Food and Travel" proglasio je Berlin za "Grad godine". Oduševljeni smo što su čitaoci prepoznali kreativnu scenu Berlina. A hrana je sada postala pravi razlog za putovanje.

Informer

Berlin

Tesna konkurencija

Britanski časopis "Food and Travel" (Hrana i putovanja)  uživa veliko međunarodno priznanje već 25 godina. U svakom broju svoje čitaoce vodi na novo kulinarsko putovanje. I jednom godišnje glasaju za najbolje restorane, kuvare, hotele, destinacije, turoperatore, krstarenja i avio-kompanije.

Berlin je ove godine proglašen za "Grad godine" pobedivši gradove Bordo, Kejptaun, Sidnej, Tokio i Cirih.

Informer

Berlin

Berlin posećuje mnogo turista

Neki gradovi su poznati po svojoj živopisnoj kulturnoj ponudi, dok su drugi poznati po noćnom životu i svojoj hrani. Berlin ima i mnogo popularnih kafića, noćnih klubova, galerija, muzeja, restorana....

Nemačka prestonica ima apsolutno sve što se možete poželeti za kvlitetan odmor u jednom gradu. Nije ni čudo što Berlin svake godine poseti veliki broj turista.

Informer

Berlin

Berlin je i jedan od najlepših gradova u Evropi, metropola prepuna istorijskih i kulturnih znamenitosti, prenosi Visit Berlin.

Informer