Magazin
OMILJENI KOLAČ Čizkejk sa čokoladnim keksom
Sastojci
250 g čokoladnog keksa
150 g putera
2 kašičice granula želatina
60 ml sveže prokuvane vode
360 g sitnog sira MOJA KRAVICA KUHINJICA
300 ml slatke pavlake MOJA KRAVICA KUHINJICA
1 kašićica ekstrakta od vanile
110 g šećera
180 g bele čokolade (istopljene)
150 g čoko keksa sa belim punjenjem
50 g čokolade za kuvanje (istopljene)
Priprema
1. Postavite kalup za koru od 23 cm.
2. Sameljite čokoladni keks, potom dodajte istopljeni puter i mešajte dok se ne izjednači.
3. Masu rukama rasporedite u kalup i izvucite na zidove kalupa ok 3 cm smese, potom stavite u frižider na 20 minuta.
4. U činiji pomešajte želatin sa vodom, zatim ga rastvorite na pari. Sklonite sa ringle i sačekajte da se ohladi 5 minuta.
5. U većoj posudi pomešajte sitan sir MOJA KRAVICA KUHINJICA i slatku pavlaku MOJA KRAVICA KUHINJICA, ekstrakt od vanile i šećer. Kada sve dobro sjedini, dodajte želatin i istopljenu belu čokoladu. Potom, ubacite izlomljen sendvič keks. Smesu sipajte u kalup, i stavite u fižider na 3 sata.
6. Pre serviranja, otopite tamnu čokoladu (možete koristiti špric ili kesu) za dekoraciju.