01.04.2015.

10:16

Foto:

Magazin

NEODOLJIVA POSLASTICA Čokoladna pita

Sastojci

50 g hladnog putera nasečenog na kockice, plus još malo za podmazivanje kalupa
150 g brašna, plus još malo za posipanje radne površine
kašičica kakaoa u prahu
2 kašičice šećera u prahu
prstohvat soli
žumance
hladna voda

Za krem:

200 g čokolade za kuvanje
25 g omekšalog putera
250 g slatke pavlake
kašičica ruma

Za ukras:

orasi preliveni čokoladom
kakao-prah

Priprema

1. Podmažite okrugli kalup za pite. U veliku posudu prosejte brašno, kakao, šećer i so. Dodajte puter i rukama umesite testo. Po potrebi sipajte vode tako da testo bude meko. 

2. Pospite radnu površinu brašnom, razvaljajte testo u krug, potom prebacite u kalup za pečenje. Dobro pritisnite uz rubove, a višak odstranite. Pokrijte papirom za pečenje i preko prekrijte pasuljem.

3. Stavite u frižider na oko 30 minuta, a u međuvremenu zagrejte rernu na 190 stepeni. Rashlađeno testo stavite u rernu na 15 minuta, zatim odstranite papir i pasulj pa nastavite da pečete još pet minuta.

4. Na kraju, uz stalno mešanje, rastopite mešavinu čokolade i putera. Dodajte rum. Prelijte krem po testu i ostavite u frižideru oko tri sata. Pospite kakaom i ukrasite orasima prelivenim čokoladom.

Tagovi: