13.05.2015.

15:14

Foto:

Magazin

SLATKO CARSTVO Torta sa grožđem

SASTOJCI:
* dva jajeta
* 80 g voćnog šećera
* tri kašike mleka
* 120 ml ulja
* 60 g brašna
* 60 g gustina
* dve kašičice praška za pecivo
* šest listića želatina
* 400 g belog grožđa
* 400 g svežeg sira
* 300 ml jogurta
* aroma limuna
* sok od jednog limuna
* 200 ml slatke pavlake
PRIPREMA:
Penasto umutiti jaja i šećer, pa dodati mleko i ulje. Promešati, pa ubaciti i brašno, prašak za pecivo i gustin. Smesus izliti u kalup obložen papirom za pečenje, pa peći na 180 stepeni 25 minuta. 
Želatin staviti u hladnu vodu, a grožđe oprati, bobice prepoloviti i izvaditi koštice (deo ostaviti za dekoraciju). Izmiksati sir, jogurt, sok od limuna i aromu, pa na kraju umešati želatin rastopljen na laganoj vatri. Ulupati šlag od slatke pavlake, pa i njega dodati kremi. 
Polovinu kreme raspodeliti preko biskvita, preko toga staviti grožđe, pa ostatak kreme. Ostavitis u frižideru na dva sata, pa ukrasiti grožđem.  

Tagovi: