26.05.2015.

19:30

Foto:

Magazin

KUVAJTE EKONOMIČNO Kolač u čaši sa jabukama i pudingom

SASTOJCI:
* tri jaja
* 200 g brašna
* 400 g šećera
* 300 ml mleka
* prašak za pecivo
* vanilin šećer
* kompot od jabuka
* dve kesice pudinga od vanile
* 250 ml slatke pavlake
* šolja ulja
PRIPREMA:
Odvojiti belanca od žumanca, pa belanca umutiti u čvrst sneg, a žumanca dobro promešati sa 200 g šećera. Žumancima zatim polako dodati ulje i mleko, dobro promešati, pa sjediniti sa snegom od belanaca i brašnom. Preručiti testo u veliki pleh (da bi bilo što tanje), pa ga peći na 180 stepeni dok ne porumeni. U kompot od jabuka dodati 200 g šećera, dve, tri čaše vode, a ukoliko je potrebno i još jednu ili dve jabuke iseckane na kockice (u slučaju da kompota nema dovoljno). Staviti na srednju vatru i kuvati dok ne proključa. Kad je gotovo, ocediti jabuke, a u soku koji je ostao skuvati puding od vanile.
Spremiti šest čaša, pa ohlađeno testo izlomiti na komadiće i položiti na dno svake čaše. Preko toga staviti jagode, pa sloj pudinga, pa opet jabuke. Ukrasiti ulupanom slatkom pavlakom.

 

Tagovi: