Magazin
MALI TRIKOVI Otkrivamo tajni sastojak savršene kajgane
Sve vreme falio vam je samo jedan sastojak koji od obične kajgane pravi kulinarsko remek-delo. Kajgana će biti bolje teksture ako joj dodate malo gustina, savetuju na blogu ladyandpups.com.
Sastojci:
3 velika jajeta
1 1/2 kašika mleka
1 1/2 kašičica gustina
so
3 kašike putera
Priprema:
Pomešajte u posudi mleko i gustin i mutite sve dok se ne izgube grudvice.
U posudu stavite 3 jajeta, dodajte im mleko i gustin i sve dobro promešajte. Posolite po ukusu.
Zagrejte tiganj s nelepljivim dnom na visokoj temperaturi, pa u njega stavite puter.
Kada se puter otopi i pojave se mehurići dodajte jaja. Sačekajte nekoliko sekundi pre nego što počnete da mešate, da se na ivicama kajgane ne pojave mehurići.
Zatim sklonite tiganj sa ringle i mešajte jaja tako da jedan krug tiganja promešate za sekund. Mešajte tako 12 sekundi.
Prebacite jaja na tanjir i uživajte!