16.06.2015.

09:29

Foto:

Magazin

VATROMET CRVENOG Pita s paradajzom

Sastojci
Za testo:
300 g oštrog brašna 
kašičica praška za pecivo
malo soli
3 kašike maslinovog ulja
80 g maslaca
jaje
30 g narendanog parmezana
2 kašike kisele pavlake
Za nadev:
50 ml maslinovog ulja
300 g svežih paprika
1,2 kg paradajza
kašika mešavine suvog začina
1-2 čena belog luka
kašika nasečenog bosiljka
kašičica šećera
130 g sira rikote

Priprema
Od brašna, praška za pecivo, soli, maslinovog ulja, maslaca, jaja, narendanog sira i pavlake umesiti testo. Ostaviti ga na hladnom mesto oko 30 minuta. U širem tiganju na maslinovom ulju kratko propržiti paprike nasečene na kockice, a zatim dodati paradajz očišćen od semenki i nasečen na kolutove, začin, naseckani beli luk, bosiljak i šećer. Pirjati na laganoj vatri dok sok od povrća ne ispari. Ohladiti. Testo razviti na debljinu oko pola cm. Deo testa staviti u uljem podmazan pleh i peći na 210 stepeni 10-ak minuta. Polupečeno testo izvaditi, po testu rasporediti ohlađen nadev od paradajza i na kraju sir. Od preostalog testa nožem iseći trake i složiti ih kao mrežu preko paradajza i sira. Peći još 10-ak minuta. 

Tagovi: