11.09.2015.

19:24

Foto:

Magazin

UKUSNA VEČERA Šnicle sa kremastim spanaćem

Sastojci:
šest svinjskih krmenadli bez kostiju
tri kašike majoneza
kašika senfa
rendani parmezan
šolja prezli
kašika putera
kašika mleka
dva čena belog luka
120 g krem sira
500 g spanaća
limun, origano
so, biber

 

U dubokom tanjiru izmešajte majonez i senf, a u posebnom, plitkom pomešajte prezle, origano i parmezan. Za početak meso začinite solju i biberom. Svaku krmenadlu malo istanjite tučkom za meso, premažite mešavinom majoneza i senfa, a zatim ih uvaljajte u mešavinu prezli i parmezana, pa slažite na pleh za pečenje. Meso pecite u rerni oko 15 minuta na 200 stepeni. Dok se meso peče, u tiganj stavite puter da se rastopi, dodajte naseckan beli luk, pa pustite da se dinsta jedan minut. Sipajte krem sir i mleko, pa sve dobro promešajte da se sjedini. U mešavinu sira i mleka dodajte, iz tri puta, spanać na manje komade. Spanać kuvajte tri minuta, posolite, pobiberite. Služite s mesom uz krišku limuna.

Tagovi: