Magazin
SLANE ĐAKONIJE Rolat od piletine s pečenom paprikom
SASTOJCI:
500 g pilećeg mesa
tri jajeta
šest fileta pečene paprike
200 g švapskog sira
glavica crnog luka
dva čena belog luka
prezle, peršun
150 g slanine u listovima
začinsko bilje, biber
malo aleve paprike
PRIPREMA:
Pileće belo meso sameljite, a crni i beli luk izrendajte. Sjedinite meso, jaja, alevu papriku, peršun, začinsko bilje, biber, crni i beli luk. Postepeno dodajte prezle dok se ne dobije ujednačena masa. Pečene paprike presecite s jedne strane pa stavite sir, preklopite ih drugom polovinom i ostavite na stranu. Na papiru za pečenje poređajte listove slanine. Meso stavite preko slanine, a na sredinu mesa napunjene paprike sa sirom. Meso preklopite pomoću papira tako da napravite rolat. Zavijte ga u taj papir, uvijte krajeve i vežite kuhinjskim koncem. Stavite ga u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče oko 45 minuta, pa onda otvorite papir i istresite rolat na pleh. Pecite još pet minuta dok ne dobije zlatnu boju. Služite uz pečeni karfiol.