20.10.2015.

11:01

Foto:

Magazin

ZAOBIĐITE PREHLADU Prilagodite ishranu godišnjem dobu!

Tek kada o tome počnemo razmišljati, shvati ćemo da je to jedna savršena harmonija i da mi nismo usklađeni s njom. Ljudi bi trebali biti u skladu s prirodom i konzumirati namirnice kako dolaze s godišnjim dobima.

Voće, povrće i žitarice su na vrhu zrenja. Nakon leta energija počinje opadati, česte su promene vremena koje mogu uticati na pad naše energije i promene raspoloženja.

Za ublažavanje tih promena preporučuje se konzumiranje sezonskog voća i povrća. Jesenje bundeve, korenasto povrće, kelj, žitarice, bela repa, kupus, proso, luk su savršeni za ovo doba godine!

Leti su bubrezi i mehur opterećeni velikom količinom vode, voćem, slanim grickalicama i upravo je to razlog zašto u jesen imamo puno viroza i prehlada. Da bismo izbegli prehladu, potrebno je jesti kremaste čorbe od bundeve, smeđ pirinač, kao i mahunarke.

Potrebno je jesti više algi, meso dva do tri puta nedeljno, a voće (grožđe, kruške, jabuke, dunje) samo kao slatki međuobrok u jutarnjim satima. Takođe, ljuti začini su odličan odabir za jesen.

DA VAS UGREJE Kineska ljuta supa, savršena za jesenje dane!

ŠTA SVE MOŽETE SA DIVLJIM KESTENJEM Od igračke do nakita!

Tagovi: