14.11.2015.

20:59

Foto:

Magazin

KAD JE LJUTO, ZASLADITE Trikovi da spasete neuspeli ručak

Čak i najboljim kuvarima u trenutku nepažnje mogu da se potkradu greške zbog kojih im jelo na kraju ne ispadne onako kako su želeli. Međutim, neke greške kod kuvanja lako je ispraviti pomoću jednostavnih trikova.

Raskuvano povrće
 

Informer

Prekuvani pirinač
Rešenje: Stavite u cediljku i isperite pod mlazom hladne vode. Ona će razdvojiti zrna i ukloniti lepljivu sluz. Od potpuno raskuvanog pirinča skuvajte sutlijaš.

Previše ljutih začina
Rešenje:
Malo više bibera ili čilija može da upropasti jelo. Ukoliko je reč o mesu ili kuvanom jelu, dodajte malo šećera, sušenog voća ili marmelade. Ako pravite namaz ili sos, ubacite kašiku jogurta ili pavlake.

Informer

Zgrudvana čokolada
Rešenje:
Čokolada koja sadrži mnogo šećera lako se tokom topljenja zgruša, a to se može dogoditi i ukoliko je topite na jakoj vatri ili vam slučajno "upadne" nekoliko kapi vode u nju. Dodajte joj maslac, slatku pavlaku ili ulje i ponovno zagrejte na pari. Masnoća će joj vratiti glatku teksturu.

Tagovi: