30.11.2015.

11:22

Foto:

Magazin

POSNA KUHINJA Špagete sa oslićem

Sastojci:

pakovanje špageta (bez jaja)
300 g fileta oslića
dve kašike suvog začina
pet kašika maslinovog ulja
rendana korica limuna
čen belog luka
50 ml belog vina
100 g posnog kačkavalja

Skuvajte špagete. Filete oslića iseckajte na kockice i propržite na maslinovom ulju. Dodajte suve začine, izrendanu koricu limuna, sitno iseckan beli luk, pa sve zalijte belim vinom. U tiganj sa oslićem dodajte špagete. Dobro promešajte da bi se sastojci sjedinili. Sve zajedno izručite u podmazanu vatrostalnu činiju. Odozgo izrendajte posni kačkavalj i poređajte sitno iseckan paradajz. Špagete zapecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Služite toplo.

Tagovi: