Magazin
UKUSNO I JEDNOSTAVNO Brzi čokoladni keksići
Sastojci
225 g tame čokolade, iseckane
3 kašike putera
3/4 šolje brašna
1/4 kašičice praška za pecivo
2 jajeta
1/2 šolje smeđeg šećera
Priprema
1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
2. Na umerenoj vatri ili u mikrotalasnoj rerni otopite puter i čokoladu i ostavite da se ohladi.
3. U velikoj posudi promešajte brašno i prašak za pecivo.
4. U drugoj posudi umutite jaja i šećer.
5. Pomešajte smesu s jajima i s čokoladom. Zatim im doadjte brašno i sve dobro izmešajte.
6. Smesu kašikom sipajte na pleh obložen papirom za pečenje, ali vodite računa da loptice ne budu preblizu jer će se tokom pečenja podići.
7. Pecite kesiće oko 11 minuta. Ostavite pečene kesiće u plehu 2 minuta nakon vađenja iz rerne, pa ih prebacite na poslužavnik ili tanjir da nastave da se hlade. Poslužite ohlađene keksiće.