11.01.2016.

11:56

Foto:

Magazin

DOMAĆICA Piletina u sosu od limuna

Sastojci:
tri jajeta
tri kašike mleka
kašičica soli
kašičice bibera
kilogram šnicli od belog mesa
gustin
tri kašike maslinovog ulja
dve kašike putera
limun isečen na kolutove
pola šolje belog vina
sok jednog limuna
dve šolje pileće supe
peršun


U posudi izmešajte jaja, mleko, so, biber. Pileće šnicle uvaljajte u gustin, pa u mešavinu s jajima. Pržite na zagrejanom ulju dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane. Izvadite meso na papir da bi upio višak masnoće, a u isti tiganj stavite puter i propržite kolutove limuna tri minuta, pa ih izvadite i ostavite sa strane. U tiganj onda sipajte ulje, sok od limuna i ostavite da vri nekoliko minuta. Dodajte supu, pa ponovno ostavite da proključa i pustite da ispari polovina tečnosti. U sos na kraju dodajte meso, nek u potpunosti bude obloženo sosom, pospite svežim peršunom i služite uz pirinač ili bareno povrće. Dekorišite kolutovima limuna.

Tagovi: