19.01.2016.

09:51

Foto:

Magazin

SLANI IZAZOVI Zapečeni krompir sa slaninom

Sastojci:


pet većih krompira
200 g dimljene slanine
so, biber
pola kašičice belog luka u prahu
ulje
dva jaja
dve kašike kisele pavlake
100 g tvrdog sira
peršun


Krompir oljuštite i isecite na kriške. Nauljite tepsiju i poređajte krompir, pa posolite i pobiberite. Dodajte beli luk u prahu i promešajte. Tepsiju pokrijte folijom i pecite 30 minuta na 210 stepeni. Za to vreme iseckajte dimljenu slaninu na trakice, pa pomešajte s umućenim jajima i izrendanim sirom. Smesu prelijte preko krompira i vratite u rernu da se peče još 15 minuta. Preko pospite sitno iseckan peršun. Služite toplo uz sezonsku salatu.

DOMAĆICA Pljeskavice od pirea

POSNA KUHINJA Fiš paprikaš

Tagovi: