28.02.2016.

18:30

Foto:

Magazin

ŠTA ĆEMO ZA VEČERU? Pileća krilca s parmezanom i belim lukom

Sastojci:


12 pilećih krilaca presečenih na dva dela
so, biber
četiri kašike maslinovog ulja
četiri kašike putera
kašika sitno seckanog belog luka
pola kašičice soli
peršun
1/3 šolje parmezana

Tepsiju prekrijte aluminijumskom folijom, a rernu uključite da se greje na 175 stepeni. Krilca posolite, pobiberite, dobro promešajte i rasporedite po tepsiji i pecite oko 25 minuta. Krilca izvadite iz rerne i ocedite višak tečnosti iz tepsije. Uključite rernu na gril pa stavite krilca da se peku još 15 minuta. U šerpicu sipajte maslinovo ulje i puter. Stavite na šporet da se greje, dodajte beli luk i ostavite da se prži tri minuta. Smesu sipajte u veću posudu, dodajte so, sitno iseckan peršun i promešajte. Na samom kraju topla krilca spustite u posudu sa prelivom, promešajte i pospite parmezanom.

POPULARAN RECEPT Napravite jaja bez ulja!

Tagovi: