02.03.2016.

09:49

Foto:

Magazin

DOMAĆICA Kijevska piletina

Sastojci:


Za aromatizovani puter
100 g putera
tri čena belog luka
pola šolje iseckanog peršuna
so, biber

Za piletinu
dva velika komada pilećeg filea
pola šolje parmezana
šolja prezle
dve kašike iscekanog peršuna
dva jaja
šolja brašna


Da biste napravili aromatizovani puter, izblendirajte sve sastojke. Dobijeni puter stavite na parče plastične folije, oblikujte valjak, zamotajte i stavite u zamrzivač. Piletinu isecite napola, istanjite tučkom za meso i začinite. Zamrznuti puter isecite na komadiće pa stavite na jedno parče piletine. Meso čvrsto urolajte oko putera i stavite u frižider na sat vremena. Piletinu prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja pa na kraju u prezle pomešane sa parmezanom i peršunom i stavite da odstoji u frižideru još sat. Meso pržite oko dva minuta na ulju, pa prebacite u vatrostalnu posudu i pecite još 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni. Servirajte uz pire krompir.

(VIDEO) RECEPT ZA UŽIVANJE! Kako napraviti domaći mančmelou!

MEŠAJTE! Tri najčešće greške kod pravljenja čvaraka!

Tagovi: