Magazin
SLATKO I KISELO! Čokoladna fantazija sa višnjama!
Sastojci:
- 12 jaja
- 300 g šećera
- 400 g čokolade
- 250 g maslaca
- 400 g mlevenih oraha
- 200 g smrznutih višanja
- 100 g mlečne čokolade
- malo džema od višanja
SLATKO, NAJSLAĐE Bambi čokoladna torta sa višnjama
Priprema:
Umutiti penasto žumanca sa polovinom šećera. Dodati rastopljenu čokoladu, umućen maslac i orahe. Belanca umutiti u čvrst sneg sa preostalim šećerom, pa pažljivo umešati u smesu sa žumancima.
Polovinu dobijene smese sipati u nauljen i pobrašnjen kalup za tortu. Peći u zagrejanoj pećnici na 200 stepeni 30 minuta. Pečenu koru ohladiti i premazati džemom od višanja. U drugu polovinu fila dodati zamrznute (očišćene) višnje, pa sve naneti na koru.
POSLASTICA KOJA OSVAJA Čokoladna torta
Po želji ukrasiti šlagom ili glazurom.
Tortu držati u zamrzivaču i izvaditi je malo pre služenja, pa odozgo naneti krupno rendanu mlečnu čokoladu.
Prijatno!