Magazin
(VEGANSKI RECEPT) PROLEĆNA DETOKS ČORBA od brokolija sa brazilskim orahom!
Sastojci:
šaka brazilskih oraha
stabljika celera
½ soka od limuna
1 kašičica sveže majčine dušice (ili osušene) ili bosiljak
2 šolje brokolija (mogu ići i stabljike)
½ organske vegetarijanske kocke za čorbu
morska so i sveže samleven biber (po ukusu)
prstohvat ljute paprike
2-3 čaše tople vode
Priprema:
Prokuvajte vodu sa vegetarijanskim kockom za čorbu i majčinom dušicom. Ubacite zatim brokoli i brazilski orah. Ukoliko ne možete da nađete organsko povrće, preporučujemo da ga ipak kratko prokuvate sa svim začinima. Poklopite i ostavite da odstoji 10 minuta a zatim sve izblendirajte dodajući sok od limuna na kraju. Čorbu možete ukrasiti svežim klicama i jednom kašičicom samlevenih čia (chia) semenki.
UZ DŽEM I ČAJ: Ražani hleb sa orasima i lešnicima!
Napomena: umesto vegetarijanske organske kocke za čorbu možete dodati kašiku tamari soja sosa - dodajte ga sa limunom na kraju.