Magazin
SLANE ĐAKONIJE Pita sa spanaćem, pečurkama i sirom
Sastojci:
250 g pečuraka
čen belog luka
300 g zamrznutog spanaća
četiri jaja
šolja mleka
60 g feta sira
1/4 šolje izrendanog parmezana
pola šolje izrendane mocarele
so, biber
ulje
Spanać odmrznite i ocedite od viška vode. Pečurke očistite, isecite na tanke listiće i prodinstajte na ulju. Dodajte sitno iseckan beli luk, posolite i pobiberite. Podmažite pleh i na dno rasporedite oceđen spanać. Po spanaću poslažite pečurke i izmrvljeni feta sir. U posebnoj posudi umutite jaja sa mlekom, parmezanom i malo bibera. Dobro umutite i prelijte preko povrća i sira. Po vrhu pospite izrendanu mocarelu i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 175 stepeni da se peče oko 45 minuta.