06.04.2016.

17:11

Foto:

Magazin

RECEPT DANA! Piletina sa kupusom!

Sastojci:
- 200 g pilećeg belog mesa
- 500 g kupusa
- 200 g paradajza
- šargarepa
- 3 čena belog luka
- so, biber
- mešavina suvog začina

Priprema: Belo meso isecite na kocke, pa ga na zagrejanom ulju blago pržite i uz dolivanje mlake vode nastavite da ga dinstate dok ne omekša. Izvadite gotovo meso i ostavite ga na toplom. U sok od dinstanja mesa stavite krupno isečen kupus i dinstajte ga dok ne omekša. U skoro gotov kupus dodajte so, biber, mešavinu začina, sitno isečen beli luk, narendanu šargarepu i paradajz oljušten i isečen na kocke. Dobro promešajte i nastavite da krčkate još nekoliko minuta. Povrće prespite u vatrostalnu činiju, a preko povrća stavite belo meso. Piletinu sa kupusom stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i zapecite.

DOMAĆICA Kijevska piletina

DOMAĆICA Piletina u kremastom sosu od senfa

PROLEĆNI RUČAK Piletina s kikirikijem

Tagovi: