08.04.2016.

12:27

Foto:

Magazin

SLANE ĐAKONIJE Njoke od maskarponea s pestom

Sastojci:
100 g parmezana
350 g sira maskarpone
dva jajeta
300 g običnog brašna
majčina dušica
so, biber
maslinovo ulje
maslac
za pesto
parmezan
maslinovo ulje
pinjole
vezica svežeg bosiljka
rukola

Narendajte parmezan i ubacite ga u posudu. Dodajte maskarpone, jaja, brašno, majčinu dušicu, so i biber. Promešajte i stavite na dasku. Napravite kuglu i podelite je na tri dela, pa od njih oblikujte valjke. Isecite u jastučaste oblike. Pržite ih na maslinovom ulju dva-tri minuta sa svake strane. Na kraju im dodajte malo maslaca. Za pesto stavite parmezan i maslinovo ulje u blender. Dodajte pinjole i bosiljak, izblendirajte i tom smesom prelijte njoke. Na kraju možete dodati svežu rukolu i sve zajedno promešati.

Tagovi: