28.04.2016.

10:41

Foto:

Magazin

DOMAĆICA! Zapečeni kremasti krompir!

Sastojci:


2 kg krompira
tri kašike putera
glavica crvenog luka
četiri čena belog luka
tri kašike brašna
šolja pileće supe
dve šolje mleka
so, biber
dve kašičice majčine dušice
jedna i po šolja izrendanog tvrdog sira
pola šolje izrendanog parmezana

Sitno seckani crveni i beli luk prodinstajte na otopljenom puteru dok ne omekša. Sipajte brašno, pa sve lagano pržite još minut pre nego što dodate supu. Dobro promešajte da se sve sjedini, pa sipajte i mleko, so, biber i kašičicu majčine dušice. Kuvajte minut-dva dok se sos zgusne. U podmazanu vatrostalnu posudu poslažite polovinu krompira koji ste prethodno isekli na kolutove. Krompir prelijte polovinom sosa i pospite šoljom izrendanog tvrdog sira i parmezanom. Odozgo poređajte još jedan red krompira, prelijte ostatkom sosa i pospite ostatkom sira. Pokrijte folijom i pecite 30 minuta na 200 stepeni. Skinite foliju i pecite još 30 minuta. Na samom kraju pospite ostatkom majčine dušice i servirajte toplo.

(VIDEO) SAM SVOJ BARMEN: Napravite sami odličan domaći bejlis!

DOMAĆICA! Pica sa pestom i tri vrste sira!

Tagovi: