30.07.2016.

16:43

Foto:

Magazin

(VIDEO) PREDIVAN MIRIS I UKUS! Napravite domaću pletenica pogaču

Sastojci

800 g brašna

30 g kvasca

200 g mleka (mlakog)

200 g jogurta

1 kašika šećera

malo ulja 

2 jaja

1 jaje za premazivanje

so

Priprema

1. Potopite kvasac u malo mlakog mleka i dodajte kašiku šećera. Kada se rastopi, dodajte ostatak mleka, jogurt, jaja, brašno i so.

KOKTEL SERVIRAN NA ŠTAPIĆU: Napravite svoj mohito sladoled!

NEĆETE ODOLETI! Slatki hleb od banana i jagoda!

2. Umesite srednje tvrdo testo. Testo pokrijte i ostavite ga tako 20 minuta, a zatim ga razvijte da bude debljine pola prsta. 

3. Vadite testo čašom kao za krofne. Prvo izvadite pravougaonu malu i savijte testo kao u videu, a zatim ostale lepite i oblikujte cvet. 

4. Napravite 3 cveta i stavite ih u sredinu. Od ostalog testa napravite 4 dugačka valjka i pletite pletenicu, koju treba da stavite oko cvetova u tepsiji.

5. Premažite pogaču jajetom, a možete je posuti susamom. Ostaviti da naraste oko 15 minuta i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.

Sastojci 800 g brašna 30 g kvasca 200 g mleka (mlakog) 200 g jogurta 1 kašika šećera malo ulja 2 jaja 1 jaje za premazivanje so Priprema 1. Potopite kvasac u malo mlakog mleka i dodajte kašiku šećera. Kada se rastopi, dodajte ostatak mleka, jogurt, jaja, brašno i so. 2. Umesite srednje tvrdo testo. Testo pokrijte i ostavite ga tako 20 minuta, a zatim ga razvijte da bude debljine pola prsta. 3. Vadite testo čašom kao za krofne. Prvo izvadite pravougaonu malu i savijte testo kao u videu, a zatim ostale lepite i oblikujte cvet. 4. Napravite 3 cveta i stavite ih u sredinu. Od ostalog testa napravite 4 dugačka valjka i pletite pletenicu, koju treba da stavite oko cvetova u tepsiji. 5. Premažite pogaču jajetom, a možete je posuti susamom. Ostaviti da naraste oko 15 minuta i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.
Tagovi: