02.08.2016.

12:48

Foto:

Magazin

UŠTEDITE NOVAC I NE BACAJTE HRANU! I ovih 10 namirnica možete zamrznuti!

Vino - 6 meseci

Ako ne možete da popijete celu flašu i znate da ga nećete koristiti za jelo, zamrznite ga. Pretočite ga u posude za led i kada se zamrzne, premestite u kese. Odlično će vam doći kada vam zatreba malo vina za kuvanje - u umacima i gulašima.

Jaja - godinu dana

Razbijte jaja, umutite s mrvicom soli ili šećera, zavisno od toga da li su vam potrebna za slana ili slatka jela. Izlijte u kesice za zamrzavanje ili male posude koje se mogu dobro zatvoriti. 

Smeđi pirinač - godinu dana

Ovaj pirinač sadrži više ulja od belog, pa ne može toliko izdržati na polici. Kako ga ne bi bacili, jer je šteta zbog njegovih hranjivih sastojaka bolje ga sačuvajte u zamrzivaču. 

printscreen

Maslac - 6 meseci

Kada naiđete na povoljnu akciju bez griže savesti kupite potrebnu zalihu i zamrznite. Tako ćete ga uvek imati pri ruci, a nećete morati da se brinete zbog isteklog roka. 

Mleko - 3 meseca

Ako se u vašoj kući mleko troši u velikim količinama, zamrznite zalihu koju ćete uvek imati spremnu. Najbolje je da ga zamrzavate u posudama koje se mogu dobro zatvoriti. Pre upotrebe ga dobro promešajte. Preporučuje se da se mleko zamrzava u plastičnim posudama, umesto staklenih, jer se za staklo lepi deo mleka, pa tako ostajete bez kompletnih sastojaka. 

Shutterstock

Orašasti plodovi - 1-2 godine

Kako bi izbegli užegnutost ovih vrednih plodova zamrznite ih u plastičnim vrećicama. 

Paradajz sos - 3 meseca

Ako vam je sos u tubi trebao samo za jedno jelo i znate da ga nećete uskoro koristiti - zamrznite ga. Premestite ga u posudicu za led, a kada se smrzne u kese. 

Printscreen You Tube

Hleb - 3 meseca 

Ako ste jedni od onih koji bacaju puno hleba - zamrzavanje je pravo rešenje za vas. Ukus će mu biti i dalje odličan, a vi ćete prestati bacati i novac i namirnice.

(VIDEO) TRIK KOJI ČUVA ZDRAVLJE I ŠTEDI NOVAC! Izrendao je dva paradajza i dodao 3 začina!

Javorov sirup (100-postotni) - zauvek

Ako ga čuvate u zamrzivaču, može trajati večno. 

Sveži začini - bosiljak, peršun, celer - 6 meseci

Operite, posušite, iseckajte i napunite posudice za zamrzavanje. Malo ih prelijte vodom i zamrznite. Ta kockica ujedno je i idealna mera za većinu supa, čorbi i gulaša. Kada se smrznu u kockicama premestite ih u kese za zamrzavanje. 

NE, NIJE POVRĆE: Tikvice za potenciju!

Tagovi: