Magazin
SLANE ĐAKONIJE Krompir sa brokolijem i sirom
Sastojci:
osam krompira
maslinovo ulje
malo gustina
malo belog luka u prahu
šolja mleka
šolja izrendanog čedar sira
tri kašike putera
tri šolje svežih cvetova brokolija
so, biber
Krompire izbušite viljuškom, pa pospite maslinovim uljem i solju. Pecite ih direktno na rešetkama u rerni oko sat vremena na 180 stepeni. Dok se krompir peče, napravite sos sa sirom.
Pomešajte gustin, beli luk u prahu, malo soli, biber i mleko. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok se sos ne zgusne. Smanjite temperaturu, pa dodajte čedar sir i puter. Gotov krompir ostavite da se prohladi pet minuta. Za to vreme obarite brokoli. Krompire rasecite po sredini u obliku slova "X" i malo ih rastvorite. Napunite ih brokolijem i toplim sir-sosom. Služite toplo.