16.09.2016.

09:43

Foto:

Magazin

PRSTE DA POLIŽEŠ! Sedam ZLATNIH pravila uspešne ZIMNICE!

1. Koristite samo zrelo, zdravo, čvrsto i kvalitetno povrće. 

2. Posuđe i plodovi moraju da budu temeljno oprani. 

(RECEPTI) JESENJA KRALJICA: Paprika za svačija nepca!

3.Tegle i bočice pre upotrebe treba sterilisati (prvo oprati toplom vodom i sapunicom, potom isprati hladnom vodom, iscediti, staviti u rernu i ostaviti 10 minuta na temperaturi od 100 stepeni) 

4. Povrće kuvajte u neoštećenom emajliranom posuđu ili u metalnom posuđu koje ne rđa.

KAD ŠERPA ZDRAVLJE ČUVA: Kako prepoznati TOKSIČNO posuđe?

5. Sve čepove i poklopce pre upotrebe stavite u uzavrelu vodu. 

6. Pre nego započnete pripreme zimnice, pregledajte staklene tegle, jer je i najmanja pukotina dovoljna da tegla pukne kada se u nju stavi vreli sadržaj. 

DOMAĆI RATLUK! Tradicionalni slatki zalogaj uz šoljicu kafe

7. Za pripremu zimnice koristite samo jodiranu so.

Tagovi: