Magazin
PRSTE DA POLIŽEŠ! Sedam ZLATNIH pravila uspešne ZIMNICE!
1. Koristite samo zrelo, zdravo, čvrsto i kvalitetno povrće.
2. Posuđe i plodovi moraju da budu temeljno oprani.
(RECEPTI) JESENJA KRALJICA: Paprika za svačija nepca!
3.Tegle i bočice pre upotrebe treba sterilisati (prvo oprati toplom vodom i sapunicom, potom isprati hladnom vodom, iscediti, staviti u rernu i ostaviti 10 minuta na temperaturi od 100 stepeni)
4. Povrće kuvajte u neoštećenom emajliranom posuđu ili u metalnom posuđu koje ne rđa.
KAD ŠERPA ZDRAVLJE ČUVA: Kako prepoznati TOKSIČNO posuđe?
5. Sve čepove i poklopce pre upotrebe stavite u uzavrelu vodu.
6. Pre nego započnete pripreme zimnice, pregledajte staklene tegle, jer je i najmanja pukotina dovoljna da tegla pukne kada se u nju stavi vreli sadržaj.
DOMAĆI RATLUK! Tradicionalni slatki zalogaj uz šoljicu kafe
7. Za pripremu zimnice koristite samo jodiranu so.