Magazin
SLATKI ZALOGAJI! Mafini s džemom
Sastojci:
dve i po šolje brašna
pola šolje šećera
kašika praška za pecivo
pola kašičice soli
šolja mleka
pola šolje otopljenog putera
jaje
kašičica ekstrakta od vanile
džem od malina ili jagoda
U velikoj posudi izmešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so. U posebnoj posudi umutite mleko, jaje, vanilu i puter. Sjedinite suve i vlažne sastojke. Podmažite kalupe i svaki napunite do jedne trećine testom, sipajte kašiku džema, pa preko sipajte još smese. Kad ste napunili sve kalupe, stavite mafine da se peku 20 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni. Mafine služite uz čaj ili kafu.
ZIMNICA - DOMAĆA ILI KUPOVNA? Šta zapravo kupujemo u teglama?
INTERNET POLUDEO ZA RECEPTOM! Testo za domaću picu od samo dva sastojka!