21.09.2016.

13:12

Foto:

Magazin

SLATKI ZALOGAJI! Mafini s džemom

Sastojci:


dve i po šolje brašna
pola šolje šećera
kašika praška za pecivo
pola kašičice soli
šolja mleka
pola šolje otopljenog putera
jaje
kašičica ekstrakta od vanile
džem od malina ili jagoda


U velikoj posudi izmešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so. U posebnoj posudi umutite mleko, jaje, vanilu i puter. Sjedinite suve i vlažne sastojke. Podmažite kalupe i svaki napunite do jedne trećine testom, sipajte kašiku džema, pa preko sipajte još smese. Kad ste napunili sve kalupe, stavite mafine da se peku 20 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni. Mafine služite uz čaj ili kafu.

ZIMNICA - DOMAĆA ILI KUPOVNA? Šta zapravo kupujemo u teglama?

INTERNET POLUDEO ZA RECEPTOM! Testo za domaću picu od samo dva sastojka!

Tagovi: