Magazin
SLATKI ZALOGAJI! Krofnice s borovnicama!
Sastojci:
dve kašike meda
dve kašike pirea od jabuka
1/4 šolje, 250 ml šećera
veće jaje
1/4 šolje limunovog soka
1/4 šolje i još dve kašike mleka
3/4 kašičice praška za pecivo
kašičica sode bikarbone
malo soli
1 1/3 šolje brašna
1/2 šolje borovnica
Za glazuru: dve kašike šećera u prahu i 3/4 kašičice limunovog soka
U manjoj posudi pomešajte med, pire od jabuka, šećer, jaje, mleko i limunov sok. U drugoj, malo većoj posudi izmešajte suve sastojke i dodajte im tečnu mešavinu. Sve dobro izmešajte dok smesa ne postane kompaktna. U svaki kalup stavite 3 do 4 borovnice i zalijte smesom. Pecite 10 minuta u okruglim kalupima na 220 stepeni. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi oko pet minuta. Umutite šećer u prahu i limun, pa tom smesom prelijte krofnice koje ste izvadili iz kalupa na tanjiriće.