01.11.2016.

15:51

Foto:

Magazin

I TO JE MOGUĆE Ovo su namirnice koje troše kalorije!

Loše životne navike, nedostatak fiziče aktivnosti i teška i masna hrana dovode do toga da se osećamo nezadovoljno. Probajte ove namirnice koje troše kalorije!

KUPUS

Ovo povrće se smatra izuzezno moćnom niskokaloričnom namirnicom, sadrži fitohemikalije, moćne antioksidanse koji štite od raka dojke, debelog creva i prostate.

SEMENKE LANA

Ove namirnice pomažu pri izbacivanju toksina iz organizma i topljenju masti. Laneno seme je puno sluzi i pomaže drenaži creva. Opredelite se da za doručak pojedete kiselo mleko sa dve-tri kašike mlevenog lanenog semena.

LJUTA PAPRIČICA

Ova namirnica obiluje kapsaicinom, sastojkom koji zapravo daje ljutinu. Ova materija ubrzava metabolizam, ali istovremeno ublažava osećaj gladi.

LUK

Beli i crni luk odlični su saveznici u borbi protiv viška kilograma. Aminokiseline iz belog luka utiču na sniženje nivoa štetnog holesterola (LDL) u plazmi i utiču na snižavanje triglicerida. Luk je posebno bogat kvercetinom flavonoida, za koji se veruje da štiti organizam od bolesti srca.

CELER

Ovo moćno povrće poboljšava krvnu sliku i cirkulaciju, a i imunitet. Celer povoljno utiče na lečenje reume, a obliluje vitaminima iz B grupe, kao i magnezujumom, gvožđem i kalcijumom.

Tagovi: