11.11.2016.

22:18

Foto:

Magazin

UŽIVAJTE BEZ GRIŽE SAVESTI Zdrava čokoladna torta!

Sastojci za koru:

- 1 šolja indijskih oraha

- 1/2 šolje suvog grožđa

- kašika meda

- 1/4 šolje rastopljenog kokosovog maslaca

- kašika soka od limuna

- prstohvat morske soli

Sastojci za fil:

- 3 veća avokada

- šolja sirupa od agave

- 2 kašike vanilije

- kašičica cimeta

- šolja kokosovog maslaca

- 6 kašika kakaoa u prahu

Sastojci za preliv:

- šolja indijskih oraha

- 1/2 šolje vode

- 2 kašike agave

- 3 kašike kokosovog maslaca

- kašika vanile

- prstohvat soli

Priprema:

Sve sastojke za koru stavite u blender ili seckalicu i miksujte dok smesa ne postane jednolična. Smesu zatim rasporedite po kalupu za tortu i pritisnite rukama. Sastojke za fil blendirajte dok ne dobijete čvrst krem od čokolade, pa ga rasporedite preko kore. Sastojke za preliv takođe miksujte u blenderu dok ne dobijete glatku smesu. Rasporedite je po čokoladnom filu i stavite tortu u frižider da se dobro stegne.

Tagovi: