26.12.2016.

14:15

Foto:

Magazin

DOMAĆICA! Pohovana piletina s bademima

Sastojci:


800 g pilećeg belog mesa
tri kašičice suvog ruzmarina
100 g mlevenih badema
dva belanceta
aleva paprika
so, biber
začinsko bilje
ulje

Piletinu isecite na šnicle, pa izlupajte tučkom za meso. Šnicle posolite i pobiberite. Pomešajte ruzmarin, badem, alevu papriku, pa dodajte malo soli i bibera. Umutite penasto belanca. Šnicle prvo uvaljajte u belanca, pa u smesu s bademima i ruzmarinom. Pleh obložite papirom za pečenje, poređajte meso, prelijte sa malo ulja i pecite oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Meso služite uz bareno povrće i salatu.

(VIDEO) PRAZNIČNA POSLASTICA od 2 sastojka gotova za 5 minuta

ZNATE LI? Evo kada turšiji i zimnici ističe rok trajanja

Tagovi: