Magazin
NJAM NJAM! Recept za posni sutlijaš
Ali, budući da se pravi od pirinča i mleka, ljudi koji poste izbegavaju ovu poslasticu tokom posta.
(VIDEO) HIT RECEPT! Ukusni i brzi mafini bez brašna
USPEVA SVAKI PUT! Recept za najkremastiji fil za oblandu
Zbog toga smo isprobali jednu posnu verziju i sa zadovoljstvom vam je prenosimo - preukusna je!
Sastojci:
200 g pirinča
200 ml sojinog mleka sa ukusom vanile
kesica vanilin šećera
šećer po ukusu.
Priprema: Pirinač skuvajte, pa isperite i ocedite. Dodajte sojino mleko i stavite da se sve zajedno kratko prokuva. Dodajte vanilin šećer i zasladite kristal šećerom po ukusu.
Kad se malo prohladi, sipajte u činije za služenje, po želji dodajte cimet, a možete i neki čajni kolutić ili suvo voće.