12.06.2017.

22:06

Foto:

Magazin

RUČAK ZA PRAVE GURMANE: Ramstek u sosu od pečuraka!

Sastojci:

  • 800 g ramsteka
  • 250 g šampinjona
  • 50 ml pavlake za kuvanje
  • 2 čena belog luka
  • 100 ml ulja
  • so
  • biber
  • peršun

Priprema:

Isečen ramstek posolite, pobiberite i ostavite da odstoji pola sata. Beli luk sitno iseckajte i kratko propržite na zagrejanom ulju, dodajte pripremljeno meso i propržite dok ne porumeni sa obe strane. Gotovo meso odložite na toplo mesto, a u isto ulje spustite šampinjone isečene na listiće i dinstajte da ispari tečnost koju puste. Sipajte pavlaku i pustite da proključa, posolite, pobiberite, dodajte seckani peršun i poslužite sa prženim ramstekom.

Tagovi: