Magazin
HRSKAVE SLATKE ŠTANGLICE! Ništa vam ne treba osim ova poslastice!
Za 16 štanglica potrebno je:
- 170 g crne čokolade (sa 70 odsto kakao praha),
- 130 g putera,
- 250 g mini puslica,
- čašičica ekstrakta vanile,
- 750 ml (3 šolje) pirinčanih pahuljica
Za preliv:
- 3 kašike koncentrovanog mleka,
- 2 kašike putera od kikirikija,
- 2 kašike pavlake za kuvanje,
- 4 kašike šećera u prahu
PRIPREMA:
U šerpi rastopite čokoladu i puter na umerenoj temperaturi, pa umešajte mini puslice i ekstrakt vanile i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Potom sklonite sa ringle, dodajte pirinčane pahuljice i dobro sjedinite. Pripremljenu smesu sipajte u pleh obložen masnim papirom (dimenzija 20h20 cm), poravnajte površinu, ostavite da odstoji u frižideru 2-3 sata i zatim isecite na 16 štanglica. U vatrostalnoj posudi pomešajte mleko, puter i krem pavlaku i umutite dok ne dobijete homogenu smesu. Potom zagrejte na umerenoj temperaturi, umešajte šećer u prahu, sačekajte da se ohladi i prelijte preko štanglica.