25.08.2017.

22:39

Foto:

Magazin

HRSKAVE SLATKE ŠTANGLICE! Ništa vam ne treba osim ova poslastice!

Za 16 štanglica potrebno je:

  • 170 g crne čokolade (sa 70 odsto kakao praha),
  • 130 g putera,
  • 250 g mini puslica,
  • čašičica ekstrakta vanile,
  • 750 ml (3 šolje) pirinčanih pahuljica

Za preliv:

  • 3 kašike koncentrovanog mleka,
  • 2 kašike putera od kikirikija,
  • 2 kašike pavlake za kuvanje,
  • 4 kašike šećera u prahu

PRIPREMA:

U šerpi rastopite čokoladu i puter na umerenoj temperaturi, pa umešajte mini puslice i ekstrakt vanile i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Potom sklonite sa ringle, dodajte pirinčane pahuljice i dobro sjedinite. Pripremljenu smesu sipajte u pleh obložen masnim papirom (dimenzija 20h20 cm), poravnajte površinu, ostavite da odstoji u frižideru 2-3 sata i zatim isecite na 16 štanglica. U vatrostalnoj posudi pomešajte mleko, puter i krem pavlaku i umutite dok ne dobijete homogenu smesu. Potom zagrejte na umerenoj temperaturi, umešajte šećer u prahu, sačekajte da se ohladi i prelijte preko štanglica.

Tagovi: