Magazin
ARGENTINSKI HOT DOG U LJUTOM SOSU! Sigruno nećete odoleti!
Sastojci: 2 para kobasica, 2 kifle ili somuna, 2 kašike maslinovog ulja.
Sos: 120 ml maslinovog ulja, 60 ml belog vinskog sirćeta, 4 čena belog luka, 5 kašika slatkog vina, 3 kašike limunovog soka, vezica korijandera i peršunovog lišća, 2 kašike origana, pola čili papričice.
ČIZKEJK SA ŠUMSKIM VOĆEM! Ko je za poslasticu?
Priprema: Kobasice stavite u toplu vodu i kad provre, kuvajte oko 25 minuta. Za to vreme pripremite sos. Oljušten beli luk stavite u blender, dodajte seckano lišće peršuna, korijander i čili papričicu. Sve usitnite, pa pomešajte sa maslinovim uljem, sirćetom, vinom, limunovim sokom i origanom.
Zagrijte tiganj za grilovanje ili električni roštilj. Pecivo koje ste odabrali presecite i polovine poprskajte maslinovim uljem. Kobasice dobro posušite i popecite kratko na roštilju premazanim uljem, dok ne dobiju rumenu koricu.
Obrišite roštilj papirnim ubrusom i popržite peciva sa obe strane. Na dve polovine stavite po dve kobasice, prelijte sosom i poklopite preostalim polovinama peciva.