06.12.2017.

21:48

Foto:

Magazin

GURMANSKA PICA! Ovaj obrok je zanimljiv i za doručak i za večeru!

Gurmanska

Potrebno je: 2 šolje brašna, 10 g suvog kvasca, šolja vode, kašičica bosiljka, 1/2 kašičice origan, 2 kašike ulja, šolja paradajz sosa, 200 g mocarela sira, 200 g kobasice, crvena paprika, glavica crnog luka.

Rastvorite kvasac u toploj vodi desetak minuta. Pomešajte ga sa brašnom i izmešajte rukama. Na pobrašnjenoj površini mesite ga oko pet minuta, razvaljajte, stavite u pleh i ostavite da odstoji pola sata.

Pecite ga deset minuta na 200 stepeni, pa ga izvadite iz rerne i polijte umakom od bosiljka i paradajza, dodajte mocarelu, kobasice, papriku i kolutiće luka. Pecite još pola sata.

Tagovi: