10.12.2017.

13:42

Foto:

Magazin

DOMAĆICA! Pohovane pileće rolnice s pečurkama!

Sastojci:

500 g pilećeg belog mesa
300 g pečuraka
100 g pečenice
glavica crnog luka
dva čena belog luka
maslinovo ulje
dva jajeta
prezle
kukuruzno brašno
so, biber

Pileće belo meso isecite na tanke šnicle. Na ulju propržite sitno iseckan beli i crni luk i pečurke isečene na listiće. Dinstajte dok sva voda koju puste pečurke ne ispari. Posolite i pobiberite. Na svaku šniclu stavite po list pečenice, malo smese od pečuraka i polako urolajte. Pričvrstite čačkalicom. U činiji umutite jaja, pa svaku rolnicu od mesa uvaljajte u kukuruzno brašno u koje ste dodali prezle, pa u jaja. Meso pržite na zagrejanom maslinovom ulju dok ne dobije zlatnu boju. Služite uz bareno povrće.

Tagovi: