03.01.2018.

15:34

Foto:

Magazin

PUDING OD KAFE! Ovo morate da probate

Sastojci

1/4 šolje mlevene kafe

1/2 kašičice cimeta, plus ekstra za posluživanje

1 šolja mleka

1/3 šolje zaslađenog kondenzovango mleka

1 1/2 kašike kukuruznog skroba

Šlag, za posluživanje

Pixabay

Priprema

1. U manju šerpu sipajte mleko i dodajte mlevenu kafu i cimet. Kuvajte na srednje jakoj vatri kako biste smesu doveli do ključanja. Sklonite sa vatre i ostavite da odstoji 10 minuta.

2.  U odvojenu posudu sipajte kondenzovano mleko. Koristeći cediljku, procedite mešavinu kafe u posudu. Dodajte kukuruzni skrob i mešajte dok se potpuno ne sjedini.

3. Stavite posudu na srednje jaku vatru i nastavite da polako mešate  dok se smesa ne zgusne dovoljno. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi pre nego što puding sipate u činije za posluživanje.

4. Držite puding u frižideru najmanje 2 sata pre služenja, ili dok se potpuno ne ohladi. Ukrasite sa šlagom i posipite cimetom po želji.

Tagovi: