Magazin
PUDING OD KAFE! Ovo morate da probate
Sastojci
1/4 šolje mlevene kafe
1/2 kašičice cimeta, plus ekstra za posluživanje
1 šolja mleka
1/3 šolje zaslađenog kondenzovango mleka
1 1/2 kašike kukuruznog skroba
Šlag, za posluživanje
Priprema
1. U manju šerpu sipajte mleko i dodajte mlevenu kafu i cimet. Kuvajte na srednje jakoj vatri kako biste smesu doveli do ključanja. Sklonite sa vatre i ostavite da odstoji 10 minuta.
2. U odvojenu posudu sipajte kondenzovano mleko. Koristeći cediljku, procedite mešavinu kafe u posudu. Dodajte kukuruzni skrob i mešajte dok se potpuno ne sjedini.
3. Stavite posudu na srednje jaku vatru i nastavite da polako mešate dok se smesa ne zgusne dovoljno. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi pre nego što puding sipate u činije za posluživanje.
4. Držite puding u frižideru najmanje 2 sata pre služenja, ili dok se potpuno ne ohladi. Ukrasite sa šlagom i posipite cimetom po želji.