Magazin
TESTO ZA PICU BEZ KVASCA! Odlično i za mesoždere i za vegetarijance
Sastojci za testo:
- Jedna vrećica brašna
- jedna kesica praška za pecivo
- kašičica morske soli
- tri kašike maslinovog ulja
- mineralna voda
Priprema:
U posudu sipajte suve sastojke, brašno, so i prašak za pecivo. Zatim dodajete ulje i vodu dozirate. Za ovu meru biće dovoljno oko 5 šoljica za kafu. Zamesite testo da bude meko skoro retko a potom ga prespite u nauljen pleh, najbolje sa vlažnom kašikom tako da bude jednake debljne. Ne brinite ako izgleda neuredno, kada se ispeče sve dođe na svoje.
Kada je reč o filovanju ovde se možete igrati.
Za nevegeterijansku varijantu: pavlaka kojom najpre premažete testo, šunkaricu, Feta sir, trapist, kisele krastavčiće, šampinjone, kečap i origano.
Za vegetarijansku varijantu koristila je miks povrća (npr.kineska mešavina), bebi mladi spanać i sir. Povrće ređajte bez predhodnog kuvanja, pečenje je dovoljno da se ono termički obradi.
PET ZNAKOVA nedostatka vitamina vidljivih na vašem licu
Pri samom kraju na pice dodajte umućena jaja i stavite da se dodatno ispeku.
Ova pica veoma je zasitna, pravi se brzo i ukoliko se izbaci kečap i šunka, veoma je zdrava i može se u modifikovanoj varijanti koristiti i u dijetama.