18.02.2018.

15:47

Foto:

Magazin

GOTOV ZA PET MINUTA! Jednostavan recept za domaći krem!

Sastojci:
150 g oljuštenih lešnika
100 g tamne čokolade
1 kašika kakaa
300 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
½ kašičice ekstrakta vanile
2 kašike mleka
prstohvat soli

Priprema:

Lešnike sameljite toliko da poprime konzistenciju sličnu puteru od kikirikija.

Rastopite čokoladu na laganoj vatri, sipajte kondenzovano mleko i dobro promešajte. Čokoladu, kakao, ekstrakt vanile, so i lešnike stavite u multipraktik. Kad se svi sastojci sjedine, dodajte mleko kako namaz ne bi bio previše gust. Izmiksajte, probajte i dodajte još mleka po potrebi.

Ovo čokoladno zadovoljstvo možete da držite u tegli na sobnoj temperaturi četiri, a u frižideru do 30 dana.

Tagovi: