07.03.2018.

20:35

Foto:

Magazin

ZDRAVI SLATKIŠ! Čoko-vege brauni i za najveće sladokusce!

Vlažni sastojci: 

130 gr urmi
1 kašika ekstrakta vanile

Suvi sastojci: 

65 gr bademovog brašna
30 gr sirovog kakao-praha
30 gr mlevenih lešnika
prstohvat soli

Za čokoladnu glazuru: 

80 gr meda ili javorovog sirupa
20 gr sirovog kakao-praha
2 kašike putera od badema

Priprema: 

Sve suve sastojke pomešajte u blenderu, dodajte urme i vanilu. 

Lepljivo testo utisnite u manji kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. 

Pomešajte sve sastojke za glazuru i otopite ih na laganoj vatri, a zatim prelijte preko brauni testa. 

Kalup stavite u frižider na nekoliko sati ili u zamrzivač na pola sata.

Tagovi: