Magazin
SLATKI ZALOGAJI: Gnezdo sa višnjama
Sastojci:
pakovanje lisnatog testa
četiri žumanceta
dva jajeta
100 g šećera
dva vanilin-šećera
2,5 dl mleka
tri kašike višanja
tri kašike soka iz kompota višanja
2 slatke pavlake
Lisnato testo rastanjite oklagijom i izrežite pravougaonike, pa ih stavite u pleh za mafine. Pecite otprilike 20 minuta na 180 stepeni. Mleko stavite da provri. Umutite penasto žumanca, jaja, šećer i vanilin-šećer. Kada mleko provri, dodajte smesu i mešajte dok se ne zgusne. Pustite da se ohladi. Umutite pavlaku i dodajte šlag filu. Višnje i njihov sok prokuvajte, dodajte dve, tri kašike šećera i kratko izmiksajte štapnim mikserom. Preko lisnatog testa stavite krem, pa kašičicu sosa od višanja.