21.04.2018.

15:38

Foto:

Magazin

SLANE ĐAKONIJE: Tikvice punjene pilećim mlevenim mesom

Sastojci:

četiri tikvice
400 g pilećeg mlevenog mesa
dva čena belog luka
mladi luk
1/4 šolje izrendanog parmezana
pola šolje izrendane mocarele
malo aleve paprike
ulje
so, biber

Na zagrejanom ulju prodinstajte mlevenu piletinu. Posolite i pobiberite. Smanjite temperaturu, pa dodajte sitno iseckan beli luk i alevu papriku. Dok se meso krčka, presecite tikvice na dva dela uzdužno. Kašikom izdubite unutrašnjost, pa tako očišćene polovine tikvica poređajte u podmazanu vatrostalnu posudu. Svaku napunite smesom od piletine. Preko pospite izrendane sireve i sitno iseckan mladi luk. Stavite da se peče oko 35 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite toplo, uz sezonsku salatu.

Tagovi: