03.05.2018.

10:37

Foto:

Magazin

SLATKI ZALOGAJI: Lagana torta s piškotama i voćem

Sastojci:

400 g piškota
1/2 kilograma šlaga
100 g šećera u prahu
500 ml kisele pavlake
500 g voća po izboru
300 ml soka od pomorandže
Za dekoraciju:
200 g šlaga
200 ml kisele vode

Umutite pola kilograma šlaga i 100 g šećera u prahu sa 500 ml hladne kisele vode. Dodajte kiselu pavlaku i promešajte kašikom. Piškote umačite u sok od pomorandže samo sa jedne strane i ređajte na podlogu ili u pleh tako da vlažna strana bude okrenuta nagore. Preko stavite šlag sa pavlakom i poređajte voće. Preko voća opet stavite šlag sa pavlakom, pa drugi red piškota i tako sve dok imate materijala. Važno je da na kraju bude šlag sa pavlakom. Za dekoraciju umutite šlag sa kiselom vodom i premažite tortu.

Tagovi: