Magazin
SLANE ĐAKONIJE: Kroketi od tunjevine i krompira
Sastojci:
tri veća krompira
300 g tunjevine iz konzerve
tri jajeta
dve šolje brašna
tri šolje prezli
pola glavice crnog luka
pola šolje izrendanog sira
peršun
četiri kašike putera
kašičica belog luka u prahu
so, biber
Skuvajte krompir u slanoj vodi. Kada budu gotovi, prebacite ih u veću posudu i dodajte im puter, pa izgnječite. Dodajte beli luk u prahu, so i biber. Promešajte, pa dodajte sitno iseckan crni luk, jedno jaje, izrendan sir, iseckan peršun. Od dobijene smese oblikujte loptice, slažite ih na masni papir i ostavite na desetak minuta u frižider da se ohlade. Loptice prvo uvaljajte u brašno, pa u jaja, onda u prezle, pa još jednom u jaja. Pržite ih u dobokom zagrejanom ulju. Gotove krokete stavljate na salvetu da bi upila višak ulja. Služite uz omiljeni sos.