03.07.2018.

19:11

Foto:

Magazin

SLATKI ZALOGAJI: Pita sa kruškama i bademom

Sastojci:

1 kg krušaka
100 g suvog grožđa
50 g badema
50 g šećera
dve kesice vanilin šećera
80 g maslaca
šećer u prahu
limunov sok
mleveni keks
kore za pitu

Suvo grožđe natopite vodom i ostavite 15 minuta. Oljuštite kruške, iseckajte na kockice i prelijte limunovim sokom. Bademe usitnite, propržite kratko na tiganju bez ulja. U kruške dodajte šećer, vanilin šećer, bademe, oceđeno suvo grožđe i promešajte. Prvu koru premažite otopljenim maslacem, pa to učinite i s drugom korom koju ćete staviti preko nje. Pospite je mlevenim keksom, pa rasporedite fil sa kruškama i pažljivo zarolajte. Ponovite postupak s ostatkom kora. Sve rolate pre pečenja prelijte preostalim maslacem i peći 30 minuta na 200 stepeni.

Tagovi: