19.07.2018.

19:17

Foto:

Magazin

SLANE ĐAKONIJE: Njoke sa spanaćem i parmezanom

Sastojci:

pakovanje njoka
šolja izrendanog parmezana
dve kašike putera                                                                                                 čen belog luka
dve kašike brašna
šolja mleka
tri šolje svežeg mladog spanaća
so, biber

Skuvajte njoke, procedite i ostavite sa strane. Otopite puter, dodajte sitno iseckan beli luk i ostavite da se kratko prži, pa dodajte brašno i dinstajte pola minuta. Lagano sipajte mleko i stalno mešajte da se ne stvore grudvice. Ostavite da se smesa krčka još tri minuta, pa ubacite i iseckan spanać i pustite da sve krčka još pet minuta. Posolite i pobiberite, pa sklonite sa šporeta. U smesu dodajte izrendan parmezan i njoke, pa sve dobro promešajte. Služite toplo uz sezonsku salatu.

Tagovi: