03.08.2018.

15:38

Foto:

Magazin

PRSTE DA POLIŽEŠ! Štrudla sa šumskim voćem i pudingom

Sastojci

2 kore lisnatog testa 

450-500 g šumskog voća (smrznutog ili svežeg) 

malo keksa ili prezli 

250 g šećera puding od maline (jagode, borovnice, vanile…) 

2 vanilin-šećera kora limuna i cimet

Priprema

1. Odmrznuto šumsko voće pomešajte sa 2 dl vode, 250 g šećera i vanillin-šećerom, pa stavite da prokuva.

NAPRAVITE HLEB uz koji ćete početi da MRŠAVITE

2. Kad se šećer istopi, voće izvadite, a u prokuvani sirup dodajte puding pomešan s nekoliko kašika vode. Ohladite, pa pola smese stavite na razvaljanu koru lisnatog testa. Pospite usitnjenim keksom (ili prezlama), prekrijte polovinom šumskog voća, po želji pospite s malo cimeta, korom limuna i vanillin-šećerom. Umotajte, stavite u tepsiju na papir za pečenje.

3. Ponovite postupak s drugom korom. Pre pečenja po štrudli pobacajte listiće maslaca. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Dok je štrudla još topla, pospite je šećerom u prahu.

Tagovi: